Lapsuus on
parasta livenä

Mahdollistetaan yhdessä lapsille hyvä, tasapainoinen ja elävä lapsuus, jossa digiaika ei vie liikaa tilaa muulta elämältä, vaan arkeen mahtuu yhteisiä kokemuksia ja leikkimieltä. Elisa ei suosittele älypuhelimia alle 9-vuotiaille. 

Pienet teot rakentavat suuria muistoja. Elisan Puuhabotista saat napin painalluksella aina uuden idean leikistä tai aktiivisesta tekemisestä ilman älylaitetta.

Robotti
Jäätelö

Miksi ilman älypuhelinta?

Elisa edistää lasten ja nuorten digihyvinvointia tiiviissä yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa. Olemme ensimmäisenä kaupallisena toimijana Suomessa julkaisseet vanhempien avuksi suositukset sille, missä iässä lapselle kannattaa hankkia älypuhelin.  

Emme suosittele älypuhelimia alle 9-vuotiaille lapsille itsenäiseen käyttöön. 

⌚️ Kellopuhelin tai peruspuhelin täyttää hyvin lapsen ja vanhemman viestinnän tarpeet ilman netin ja somen riskejä.

🔒 Ilman älypuhelinta lapsi ei pääse yksin nettiin, mikä suojaa häntä sopimattomalta sisällöltä ja vaarallisilta kontakteilta.

💙 Ilman älypuhelinta jää enemmän aikaa unelle, leikille, liikunnalle ja läheisille ihmissuhteille.

Lue lisää

Lapsi leikkipuistossa

Voita elämyspäivä Särkänniemeen

Osallistu arvontaan ja voit voittaa koko perheen elämyspäivän Särkänniemeen herkkuineen päivineen! Palkinto sisältää Hupirannekkeet, ruuat ja herkut neljälle. Lisäksi arvomme 2 kpl ZTE K1 Pro kellopuhelimia (ovh 149 €).

Puuhabotti

Puuhabotti

Moi! Kaipaatko kivaa tekemistä lapsellesi ilman puhelinta? Paina nappia, niin kerron idean!

Paina nappia saadaksesi idean!

Puuhapassi

Voit myös ladata tulostettavan Puuhapassin. Saatteko jokaisen kohdan ruksittua kesän loppuun mennessä?

Digirajojen asettaminen 

Lapsiperheissä arkea kuormittaa kiire ja vanhemmat kokevat usein ristiriitaa digilaitteiden hyötyjen ja haittojen välillä. Älylaitteet vievät helposti vallan ja rajojen asettaminen saattaa tuntua hankalalta. Miten asian kanssa toimia ilman jatkuvaa taistelua tai syyllisyyden tunnetta? Tässä muutama ehdotus:

⌚️ Hanki lapselle ensilaitteeksi kellopuhelin tai peruspuhelin ilman avointa internet-yhteyttä. Näin lapsi voi pitää yhteyttä kavereihin myös itsenäisesti.

🤝🏻 Sovi muiden vanhempien kanssa yhteisesti älypuhelimen hankinnan lykkäämisestä. Tämä estää laitevertailun ja kilpailun lasten kesken.

🔎 Seuratkaa ja tarvittaessa rajoittakaa lasten älylaitteiden, kuten tablettien käyttöä erillisellä sovelluksella tai laitteen omien toiminnallisuuksien avulla. Katso täältä helpot ohjeet rajoitusten käyttöönottoon.

👾 Rakentakaa koko perheelle yhteiset digipelisäännöt, jotka sitovat myös vanhempia.

💙 Järjestäkää arkeen mieluista tekemistä ja yhteistä aikaa. Voit käyttää apuna Elisan Puuhabottia tai tulostettavaa Puuhapassia.

🪄 Muistetaan, että arjessa kuuluukin olla välillä tylsää. Se lisää luovuutta.

Lisää tietoa ja vinkkejä löydät täältä. MLL:n sivuilta löydät laajemmin apua ja neuvoja vanhemmuuden kysymyksiin myös digilaitteiden osalta.

Lapsi selaa puhelinta metsässä

“Pienen koululaisen medialukutaito ei riitä turvalliseen seikkailuun verkossa. Siksi ei ole suositeltavaa, että pieni lapsi menee sinne itsekseen ilman turvallisen aikuisen ohjausta.”

— Rauna Rahja, Mannerheimin Lastensuojeluliiton mediakasvatuksen asiantuntija

  • Lapsi ja kellopuhelin

    Kellopuhelin tuo turvaa lapselle ja vanhemmalle

    Elisa tilittää 5 euroa jokaisesta myydystä kellopuhelimesta MLL:lle.

  • Lapsi puhelimella

    Tästä syystä some ja pelit koukuttavat

    Neuropsykologi Mona Moisala kertoo artikkelissamme miksi some ja pelit koukuttavat.

  • Lapsia oppitunnilla

    Digihyvinvointia kaikille

    Me Elisalla keskitymme erityisesti lasten, nuorten sekä ikääntyvien digihyvinvoinnin edistämiseen.